Charlie & The Bluescats

Carlos werd geboren in Lissabon, Portugal, in 1962, en muziek is sinds al heel vroeg in zijn leven zijn voornaamste passie. Jazz en Blues werd bij Carlos met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten; toen hij ongeveer zes jaar oud was begon het met zichzelf te leren gitaarspelen op de ouderwetse manier, wat doorging tot in zijn tienerjaren.

Die ouderwetse manier is (nog steeds!) meespelen met lp’s en single’s en zorgen dat je tips krijgt van andere gitaristen. Logischerwijs ontdekte Carlos zo de meesters van de blues en rock van de jaren vijftig en zestig. Freddie King en Albert King zijn van grote invloed in de benadering van de blues door Carlos, evenals Jimi Hendrix, Robin Trower,  Paul Kossoff, en nog vele anderen.

Charlie & The Bluescats zijn vervolgens opgericht in 1996 en sindsdien reist de band door Portugal en landen als Spanje, Griekenland, Duitsland, Frankrijk, België en Nederland. Met hun eigen stijl van Blues spelen zij ieder festival en iedere kroeg plat. Dit bracht hen ook op podia samen met beroemdheden zoals B.B. King, Carey Bell en Eddy Clearwater. Carlos heeft ook gewerkt met soul- en gospelzangeres extraordinaire Orlanda Vasconcelos Guilande, op een mainstream rock project vernoemd naar deze Diva. Charlie & The Bluescats gelden als de belangrijkste exponent van de Portugese blues.

Na de debuut EP, uitgebracht in 2013, en het veelgeprezen album Without You uit 2016 zal binnenkort het opnemen van een nieuw album beginnen. In november 2016 werd voor het laatst Nederland aangedaan met een tournee langs de bluespodia- en festivals.

In maart 2018 zullen Charlie & The Bluescats, met een nieuwe line-up bestaande uit een mix van Nederlandse en Portugese muzikanten, klaar zijn om de volgende  tour in Orange Country tot een succes te maken.

Charlie & The Bluescats:

Carlos Pereira: Vocals & Guitar

Miguel Costa: Bass & Vocals

Rene van der Valk (aka Lenny Falcon): Drums & Vocals

Luuk Meulema: Guitar & Vocals

Marc Klaassen: Keyboards

 

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCnpUTRlK1ugghSzCBx9BT9g

Facebook: https://www.facebook.com/charliebluescats/

Een recensie: https://anotherbluesisknocking.blogspot.nl/2016/10/charlie-bluescats-without-you-2016.html

BB 01  carlos gitaar  

carlos 1  BB Blues Nights

 

 

 

Omhoog

This website uses coockies! Read more why we use cocckies